VOETREFLEXOLOGIE?

Voetreflexologie is een behandelmethode die ervan uit gaat dat alle organen en lichaamsdelen in verbinding staan met plaatsen op de voeten. De reflexologie deelt de voetzool in zones die overeenkomen met delen in het lichaam zoals het hart en de lever en stelt dat de massage van deze zones een onbelemmerde energiedoorstroming in het hele lichaam herstelt en/of onderhoudt. Reflexzonetherapie komt oorspronkelijk uit China.

Volgens voetreflexologie stroomt in het menselijk lichaam energie door de zenuwbanen. Deze energiebanen zouden we op ongeveer 800 punten in ons lichaam kunnen beïnvloeden. Ook de acupunctuur gebruikt deze punten, maar werkt in tegenstelling tot reflexologie met naalden die op de reflexpunten in de huid worden gestoken. De makkelijkste plaatsen om te beïnvloeden zijn de handen en de voeten. Voetreflexologie gaat ervan uit dat het lichaam in tien zones is verdeeld.

 

Die zones worden in kaart gebracht op de voeten. Iedere voet heeft zo vijf zones. Daarnaast wordt het lichaam ook verticaal op de voet geprojecteerd - het hoofd ligt bij de tenen, en de voeten bij de hiel. Iedere zone heeft zo zijn eigen ‘karakteristieken’. Door vervolgens op bepaalde plaatsen druk uit te oefenen, zou er op een andere plaats in het lichaam een bepaald orgaan of een bepaalde klier worden gestimuleerd. Op de handen en voeten komen volgens de reflexologie alle punten samen die met de organen en klieren verbonden zijn.

 

U ervaart een diepe en ontspannende gevoel en door de reflexzones op de voeten met speciale technieken te masseren wordt het hele lichaam behandeld, het zelf genezend vermogen van het lichaam geactiveerd en gestimuleerd en het lichaam terug in evenwicht gebracht. Klachten kunnen sterk verminderen of zelfs verdwijnen. helpt of geeft verlichting bij acute en/of chronische klachten zoals o.a.: slaapproblemen, ademhalingsproblemen, stress gerelateerde klachten innerlijke onrust/niet lekker in je vel zitten, burnout/ depressie spier- en gewrichtsklachten, RSI-klachten, (over)vermoeidheid hoofdpijn/migraine, spijsverteringsproblemen hormonale klachten: overgang, pms, fertiliteit, puberteit vochtophoping, oedeemvorming ADHD, dyslexie, autisme trauma/ verdriet en rouwverwerking