Hotstone

Hotstone massage is precies wat de naam zegt: masseren met warme stenen. Deze massage wordt uitgevoerd met zwarte basaltstenen uit Indonesië die opgewarmd worden tot een temperatuur van 40 à 50 graden. Deze behandeling werkt ontgiftend en ontspannend. De stenen hebben een sterke magnetische kracht die nieuwe energie geeft aan het lichaam.  

De hotstone massage wordt gekenmerkt door het gebruik van warme basalt stenen van vulkanische oorsprong in combinatie met etherische oliën. De lavastenen hebben een hoog ijzer- en magnesium gehalte waardoor ze de warmte langer vasthouden en geleidelijk op een natuurlijke manier aan het lichaam afgeven. De stenen zijn afkomstig uit Mexico, Hawaï, Madeira en Sicilië waar ze gevormd werden uit hete lava. Daar hebben ze eeuwen in de rivieren gelegen waardoor ze door het water afsleten en hun mooie, gladde en ronde vorm hebben kregen.

Voor de behandeling worden de stenen opgewarmd tot ongeveer 45°C. De benen en voeten word ingewreven met esotherische olien om de stenen makkelijker te laten glijden tijdens de massage. Door de olie komt er ook een heerlijke geur vrij die u verder zal doen ontspannen. Eerst wordt er een aantal stenen op benen en voeten gelegd. Deze stenen laten het lichaam wennen aan de warmte en geven ontspanning. Vervolgens worden de benen en voeten ingemasseerd met olie om de stenen goed te laten glijden over de huid. De massage bestaat voornamelijk uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen.

Een hotstone massage helpt afvalstoffen af te voeren, stimuleert de organen en brengt het lichaam weer in balans.

Wat zijn de voordelen van een hotstone massage?

Stimuleert de bloedomloop en lymfevaten
Snellere en efficiëntere afvoer van afvalstoffen
Spierblokkades en verhardingen in de spieren worden bestreden
Helpt het ontgiften van de nieren en lever
Verzacht problemen zoals PMS, rug- en nekklachten, stress, darmproblemen, hoofdpijn...

Een HotStonemassage is niet voor iedereen geschikt. Er zijn contra-indicaties: wanneer mag je niet gemasseerd worden of alleen op aangepaste wijze. Wil je weten of dit voor jou van toepassing is? Neem dan even contact op met mij.

Reservering enkel telefonisch of via het contactformulier