Nieuws

30. okt, 2018

Een derde van de mensen heeft regelmatig last van koude voeten. Maar hoe komt het dat de één zelfs in de winter nog op blote voeten kan lopen, terwijl de ander in de zomer wollen sokken draagt? En wat kun je tegen koude voeten doen?

 

 

 

Koude voeten worden vooral veroorzaakt door een verslechterde bloedsomloop. Wanneer de omgevingstemperatuur daalt en daarbij ook de lichaamstemperatuur, trekken de bloedvaten in de huid samen. Hiermee wordt het warmteverlies beperkt. Deze samentrekking is bij sommige mensen sterker, waardoor de bloedtoevoer in de voeten afneemt en ze koud worden.

Levensstijl en ziekten

Ook je levensstijl kan invloed hebben op de temperatuur van je voeten. Zo werken knellende schoenen niet echt bevorderlijk en kun je door te lang in dezelfde houding te zitten of staan koude voeten krijgen. Verder hebben rokers vaker koude voeten dan niet-rokers, omdat roken de bloedcirculatie verstoort.

Ziekten kunnen ook een oorzaak zijn van koude voeten. Denk hierbij aan diabetes en reuma. Ook mensen met een verminderde hartfunctie door bijvoorbeeld een beroerte of mensen met een slechte conditie van de bloedvaten klagen vaker over koude voeten. Maar hormonen kunnen tevens een rol spelen; daarom hebben vrouwen vaker last van koude voeten dan mannen.

Oplossingen

Gelukkig zijn koude voeten niet gevaarlijk, maar alleen lastig. Er zijn genoeg tips en trucs om warmere voeten te krijgen:

1. Beweeg!
Beweging is één van de beste remedies tegen koude voeten. Door je beenspieren te gebruiken, help je de bloedsomloop enorm. Ons advies: elke dag een half uur wandelen of een andere sport beoefenen. Als je veel bureauwerk doet, kies dan zoveel mogelijk momenten om even te lopen. Ook kun je de voeten afwisselend strekken als je zit. 

2. Niet met je benen over elkaar zitten
Door je benen over elkaar te kruisen, belemmer je een goede doorbloeding van de benen.

3. Masseer de benen en voeten
Door het masseren van de voeten en benen bevorder je de doorbloeding. Laten wij daar nu in gespecialiseerd zijn. Perfect zijn de Voetreflex en Hotstone massages.

4. Eet en drink warm
Als je het al koud hebt kun je beter geen dranken nemen die zo uit de koelkast komen, kies liever voor warme kruidenthee. Liever een kop soep dan een ijsje.

5. Ga regelmatig naar de sauna of neem wisselbaden
Een perfecte manier om de doorbloedig te verbeteren en het aangenaam warm te krijgen. Door het afwisselen van warmte en kou stimuleer je de bloedvaten. Eindig altijd met koud en onthoud: Droge voeten zijn warme voeten.

Een paar warme puppy buikjes doet ook wonderen......

8. okt, 2018

Wetenschappers hebben ontdekt dat de voeten van mensen bijna tweehonderd verschillende schimmels bevatten.

Schimmels leven over het hele lichaam, maar de voeten zijn favoriet. Vooral op de hiel, onder teennagels en tussen de tenen. Dat melden Amerikaanse onderzoekers van het National Human Genome Research Institute in het tijdschrift Nature.

 

 

 

Monsters

Onschuldige schimmels leven van nature op de huid, maar kunnen een infectie veroorzaken als ze zich vermenigvuldigen. Bij het onderzoek werd het DNA in kaart gebracht van schimmels die waren afgenomen bij tien gezonde proefpersonen. Er werden monsters genomen van het hele lichaam: in en achter de oren, tussen de wenkbrauwen, rond de teennagels, tussen de tenen, op de rug, de onderarm, de borstkas, de handpalmen, de ellenbogen, het achterhoofd en de neus.

Naast de voeten blijken ook de handpalm, de onderarm en de binnenkant van de ellenboog verzamelplekken voor schimmels te zijn. Hier komen gemiddeld 18 tot 32 typen voor. Op het hoofd en de borstkas zijn relatief weinig schimmels te vinden, gemiddeld slechts twee tot tien.

Slippers

"De belangrijkste boodschap is dat het krioelt van de schimmels op je voeten en je dus slippers in kleedkamers moet dragen als je niet wilt dat jouw schimmels zich mengen met die van anderen".

23. sep, 2018

Vrijwel alle Nederlanders verzorgen hun voeten. Toch vindt ruim 35 procent van de vrouwen dat mannen hun voeten beter moeten verzorgen. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek.

Ruim 97 procent van de Nederlanders verzorgt regelmatig zijn of haar voeten. Dat blijkt uit een onderzoek dat Kien hield in opdracht van Hansaplast onder 1046 respondenten.

Zeventig procent doet dit als onderdeel van de normale lichaamsverzorging en 61 procent om voetklachten te voorkomen.

Eelt is het meest voorkomende voetprobleem. Van de ondervraagden heeft 33 procent last van eelt en 41 procent verwijdert het regelmatig. Ruim een derde smeert de voeten wel eens in met een crème.  Ruim 60 procent vindt iets lelijk aan zijn of haar eigen voeten, waarbij het vooral om eelt en teennagels gaat.

Bijna de helft van de mannen vindt de voeten van zijn partner mooi, maar vrouwen zijn minder positief over de voeten van hun partner. Ruim 35 procent vindt dat zijn voeten wel een opknapbeurt kunnen gebruiken. Vooral schimmelnagels worden als storend ervaren.

Ook vinden mannen de voeten van hun partner vaker sexy (23 versus 6 procent) en opwindend (10 versus 5 procent) dan vrouwen. Voor 15 procent van de mensen onder de dertig spelen de voeten een belangrijke rol als erogene zone.

Nagels Ruim een kwart van de Nederlanders geeft aan dat zij liever niet hebben dat er iemand anders dan zijzelf aan hun voeten zit. En hoewel de helft van de mannen het prima vindt als hun partner aan hun voeten zit, vindt maar één op de drie vrouwen het goed als haar partner bijvoorbeeld haar nagels knipt.

5. sep, 2018

Volgens 40 procent van de vrouwen bepaalt het uiterlijk van de teennagel de mate waarin ze blij zijn met hun voeten. Gemiddeld geeft de Nederlandse vrouw haar voeten een 6,8.

Een kwart van de vrouwen stelt dat ze haar voeten nooit in het openbaar zou tonen, zonder zeker te weten dat ze er goed uit zien. Bijna een op de vijf vrouw geeft haar voeten daarbij een onvoldoende.

Dat blijkt uit onderzoek onder ruim 1000 Nederlanders in opdracht van Meda Pharma, producent van een kalknagelproduct.

Mannen zijn met gemiddeld een zeven, meer te spreken over hun voeten. Verzorgen Naast knippen (78 procent), polijst of vijlt een kwart van de Nederlandse vrouwen haar teennagels. 42 procent kiest ook regelmatig voor een nagellakje.

bron Naloc (Media Pharma)

Een op de vijf vrouwen roept ook wel eens de hulp van een pedicure in voor de verzoring van de teennagels. Afknappers Voor de helft van de Nederlanders is een kalknagel (schimmelnagel) de grootste teen-afknapper. Een op de drie heeft hier wel eens last van gehad. Op nummer twee en drie volgen wratten en onverzorgde nagels.

3. sep, 2018

 Wist jij dat...

Er zijn van die dingen die je gewoon leuk vindt om te weten of om door te vertellen. Voeten zijn de basis van alles wat je belangrijk vind. Hoe je je voelt, hoe je loopt, hoe je in het leven staat. Jouw lichaam reageert op alles, wat er met voeten gebeurt. Denk er maar eens over na. Is pijn hebben aan de voet of tenen, bijna niet het meest irritante en vervelendste wat je voelt? Of als je voeten net behandeld zijn, je het gevoel hebt dat je zweeft en alles aan kan?

 

Hier hebben wij wat feiten over je voeten!

  • Vrouwen hebben maar liefst vier keer zo vaak last van voetproblemen als mannen. Waarschijnlijk komt dat door het te lang dragen van hoge hakken. Toch die hippe naaldhakjes maar eens vaker verruilen voor comfortabele gympen!
  • Je voet bestaat uit maar liefst 26 beenderen, 33 gewrichten, 107 banden en 10 spieren of pezen.
  • Alle botjes in beide voeten vormen samen een kwart van alle beenderen in je lichaam.
  • Met een stappenteller zou je waarschijnlijk meten dat je zo'n zeven kilometer per dag loopt. Iemand van 70 jaar heeft dus ongeveer vier keer de aarde rondgewandeld.
  • Je kunt je teennagels beter eerst met een kleurloze lak (basecoat) lakken. Je nagel is vrij poreus en als alleen een gekleurde laak aanbrengt, zou je nagel op den duur verkleuren.
  • Shoppen voor schoenen kun je het beste aan het eind van de dag doen. Na een dag winkelen zijn je voeten namelijk opgezwollen en heb je zowat een maat groter nodig. Stel je voor dat je 's morgens je (nog) slanke voeten in een paar fantastische schoenen steekt en je die mooie stappers in de loop van de dag moet uittrekken, omdat ze knellen. Om van alle gevolgen (blaarvorming, eelt, likdoorns) maar niet te spreken.
  • Volgens verschillende geneeswijzen weerspiegelen je voeten je gezondheid. De eerste symptomen van ziektes, zoals hart- en bloedvatproblemen, treden volgens hen op aan je voeten.
  • Het is bijna een wonder als je geen zweetvoeten hebt. Twee voeten hebben samen ongeveer 250.000 zweetkliertjes die ruim een kwart liter vocht per dag afscheiden.
  • Je kunt zelf meten welke schoenmaat je nu echt hebt. Ga met blote voeten op een stuk karton staan en teken de omtrek af. Neem de afbeelding van de grootste voet en meet hier de afstand van het puntje van de grote teen tot de hiel. Dat is je voetlengte.