23. sep, 2018

35% van de vrouwen vindt de voeten van partner helemaal niets

Vrijwel alle Nederlanders verzorgen hun voeten. Toch vindt ruim 35 procent van de vrouwen dat mannen hun voeten beter moeten verzorgen. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek.

Ruim 97 procent van de Nederlanders verzorgt regelmatig zijn of haar voeten. Dat blijkt uit een onderzoek dat Kien hield in opdracht van Hansaplast onder 1046 respondenten.

Zeventig procent doet dit als onderdeel van de normale lichaamsverzorging en 61 procent om voetklachten te voorkomen.

Eelt is het meest voorkomende voetprobleem. Van de ondervraagden heeft 33 procent last van eelt en 41 procent verwijdert het regelmatig. Ruim een derde smeert de voeten wel eens in met een crème.  Ruim 60 procent vindt iets lelijk aan zijn of haar eigen voeten, waarbij het vooral om eelt en teennagels gaat.

Bijna de helft van de mannen vindt de voeten van zijn partner mooi, maar vrouwen zijn minder positief over de voeten van hun partner. Ruim 35 procent vindt dat zijn voeten wel een opknapbeurt kunnen gebruiken. Vooral schimmelnagels worden als storend ervaren.

Ook vinden mannen de voeten van hun partner vaker sexy (23 versus 6 procent) en opwindend (10 versus 5 procent) dan vrouwen. Voor 15 procent van de mensen onder de dertig spelen de voeten een belangrijke rol als erogene zone.

Nagels Ruim een kwart van de Nederlanders geeft aan dat zij liever niet hebben dat er iemand anders dan zijzelf aan hun voeten zit. En hoewel de helft van de mannen het prima vindt als hun partner aan hun voeten zit, vindt maar één op de drie vrouwen het goed als haar partner bijvoorbeeld haar nagels knipt.